EEN

Подпомагаме иновативния процес и международния растеж на амбициозните МСП

Най-голямата бизнес мрежа в света в подкрепа на МСП с международна ориентация. В Enterprise Europe Network участват над 600 бизнес и изследователски оранизации от повече от 60 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

Прилагаме най-добрата международна и национална експертиза по пътя на вашите иновации към нови пазари.

Експертите от Enterprise Europe Network подпомагат растежа на вашия бизнес чрез специализирана подкрепа, възможност за нови бизнес партньорства и достъп до финансиране.

Подробна информация и всички центрове на Enterprise Europe Network-България.

Услуги предлагани от Enterprise Europe Network

Бизнес коопериране
Ние предоставяме персонализирана подкрепа, за да намерим точните международни партньори за вашия бизнес
• Чрез директен достъп до най-голямата база данни за бизнес коопериране в Европа, нашите експерти помагат на МСП да изградят нови международни партньорства с отличен потенциал за растеж
• Ние организираме бързи и ефективни срещи за коопериране в рамките на водещи международни конференции и търговски изложения, за да Ви спестим време и пари
• Нашите търговски мисии водят до успешни патньорства благодарение на добра подготовка, експертни познания и съвети

Консултации и обучения
Нашите експерти предоставят съвети и повишават вашата информираност относно:
• Европейско законодателство и стандарти
• Навлизане на международния пазар
• Защита на интелектуалната собственост
• Възможности за финансиране
• Технологичен трансфер

Подкрепа за иновации
• Консултации и подкрепа за иновативни МСП относно програмите за финансиране на научни изследвания и иновации
• С нашите практични, персонализирани съвети ще бъдете уверени да излезете на международния пазар, защитавайки своите идеи и активи, докато Вашия бизнес расте
• Нашите експерти ще Ви помогнат да комерсиализирате Вашата иновация по-бързо.

Как да се възползвам от услугите на Enterprise Europe Network

Стъпка 1 Регистрация
За да използвате услугите на мрежата, е необходимо първо Вашата фирма/ организация да бъде регистрирана като Клиент и да има своя Клиентска карта с основна информация и контакти.

След създаването на клиентската карта ще получите мейл с линк, върху който трябва да кликнете, за да се съгласите личните Ви данни да се обработват и съхраняват в системата на ЕЕН. За да дадете своето съгласие, трябва да имате EU акаунт. Ако нямате такъв към момента, можете да си създадете от тук: https://webgate.ec.europa.eu/cas/

Ако не го направите, контактите Ви ще бъдат изтрити, но това не е пречка да останете Клиент на мрежата.

Бихме искали да Ви обърнем внимание за нововъведената процедура за удостоверяване за достъп до виртуалните пространства на Мрежата.

За да се подобри сигурността на вътрешните платформи на Мрежата и защитата на личните данни, включително и от хакерски атаки, както и с цел привеждане в съответствие със задължителните насоки, определени от Европейската комисия, е въведена процедура за двуфакторно удостоверяване (2FA) за достъп до EEN Общността.

Стъпка 2 План за действие
Следващата стъпка е подготовката на План за действие за реализиране на целта Ви – от какви услуги на мрежата имате нужда, напр. търсене на партньори, публикуване на профил в мрежата, покани за събития за търсене на партньори и т.н., обучения, консултации. Създаваме го заедно и след Вашето одобрение преминаваме към следващата стъпка.

Стъпка 3 Публикуване на профил

Ако целта Ви е търсене на партньори от чужбина, то трябва да попълните свой профил в базата данни на мрежата - Бизнес оферта (когато желаете да предложите своите продукти и/ или услуги на външни пазари и да намерите потенциални купувачи) или Бизнес заявка (когато търсите доставчици на продукти и/ или услуги от чужбина).

Ако търсите партньори за трансфер или пускане на пазара на нова технология, то попълвате съответно Технологична заявка или Технологична оферта.

Ако пък имате нужда от партньори, с които да кандидатствате по съвместен международен проект, трябва да попълните Профил за търсене на партньори.

Стъпка 4 Търсене в базата данни на мрежата
Ако желаете може и сами да търсите подходящи партньори във вече публикуваните профили в Базата данни на мрежата. За да получите контактите на фирмата, чийто профил сте харесали, трябва да попълните Формуляр за проявен интерес.

Моля, имайте предвид, че получаването на контактите не става автоматично. Необходимо е технологично време за това, а и потенциалният партньор има право да откаже контакт с Вас.

Търсене в базата данни за събития на мрежата
Базата данни съдържа информация за организираните от мрежата събития - брокерски събития (B2B срещи), фирмени мисии, панаири, обучения и други. За да участвате в тези събития, е необходимо да сте клиенти на мрежата. Ако още не сте, моля попълнете клиентската карта.