Проект „ART – Обогатена реалност за туристическата индустрия в една променяща се ера

БЦП МСП e партньор по проект ART, съфинансиран от EIT Digital, на обща стойност EUR 754,062, с координатор Fifth Ingenium (Италия) и партньори Telecom Italia и ART OFT Srl (Италия).

Проектът предвижда дейности за създаване и маркетинг на иновативна платформа за туроператори, мениджъри от сферата на туризма и организатори на събития, която да направи туристическите оферти по-привлекателни за туристите чрез технологиите на смесена, виртуална и обогатена реалност.

Посетителите могат да виждат и да взаимодействат с холограми, които се появяват по време на посещението, могат да наблюдават 3D пресъздаване на внушаващи сцени от миналото или да разглеждат промените през различни епохи, активно да променят произведения на изкуството чрез докосване на техните 3D модели и да ги увеличават, за да видят детайлите им за едно потапящо и завладяващо посещение както никога досега.

ART е резултат от над 5 години изследвания и разработки, базирани на интегрирането на технологии за разширена реалност (AR, VR, MR). ART помага на туроператори и организатори на събития да създават уникално пътуване за своите клиенти от дестинация-мечта до преживяване на физическото място.

ART включва:

  • Мобилно приложение за AR (с обогатена реалност) разглеждане на градове и археологически обекти
  • XR (с разширена реалност) приложение за реалистични преживявания в нови музеи, на събития и изложби
  • Уеб редактор за създаване на XR преживяване

Повече за ART: https://outoftheframe.art/