Бизнес центърът със свой щанд на изложението Weekend Tourism 2022 в Русе

Екипът на Бизнес център за подпомагане на МСП - Русе представи мрежата Enterprise Europe Network и възможностите за селски туризъм в регионите на Русенска област и Област Гюргево с туристически гайдове, пощенски картички и промоционални видеа на множество живописни села в двата региона.

Кметът на гр. Русе г-н Пенчо Милков лично посети щанда на Бизнес центъра и изрази готовността на Община Русе да работи съвместно с центъра по възможностите за използване на добавена и виртуална реалност за представяне на паметници и обекти на туристите в града.

През втория ден на изложението Weekend Tourism 2022 в Русе, на презентационен слот в рамките на панаирната програма, Бизнес центърът представи своите инициативи и услуги, свързани с туризма и подпомагане на бизнеса в сферата на туризма. Представени бяха услугите на най-голяма европейска мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network и иновативната платформа ART за туроператори, мениджъри от сферата на туризма и организатори на събития, която прави туристическите оферти по-привлекателни за туристите чрез технологиите на смесената, виртуална и обогатена реалност.