ПОКАНА: Представяне на новата социална медия за творци Panodyssey

Бизнес център за подпомагане на малките и средни предприятия започва да работи по нова международна инициатива за популяризиране на социална медия, която дава шанс на професионалните и непрофесионални писатели, журналисти, блогъри, редактори, преводачи, илюстратори и други да публикуват творбите си и да печелят от тях.

Прочети повече

Съюз на капиталовите пазари: Комисията предлага опростяване на правилата, за да направи по-сигурен и по-ефективен сетълмента на финансовите пазари в ЕС

На 16 март 2022 Европейската комисия предложи изменения в Регламента за депозитарите на ценни книжа, с помощта на които да повиши ефективността на пазарите на услуги по сетълмент (уреждане на задълженията по сделки) в ЕС, същевременно съхранявайки финансовата стабилност. Представеното на 16 март 2022 предложение е ключова част от Плана за действие от 2020 г. за изграждане на съюз на капиталовите пазари.

Прочети повече

ЕС противодейства на субсидиите за стомана, произтичащи от ограниченията върху износа на суровини и транснационалните субсидии от Китай

На 16 март 2022 ЕС наложи антисубсидийни мита върху вноса на студеновалцовани плоски продукти от неръждаема стомана с произход от Индонезия и от Индия. Като се има предвид, че Индонезия заема челно място, ЕС противодейства на силно нарушаващите търговията ограничения върху износа на ключови суровини, свързани и с китайското финансиране.

Прочети повече

Покажи още новини